آيا حكومت ديني يعني حكومت روحانيان؟
برچسب ها : حكومت ديني, حكومت روحانيان, ,
آيا حكومت ديني يعني حكومت روحانيان؟
آيا رهبري در ايران كه دائمي است به جز چند استثناء مثل از دست دادن صلاحيت كه در آن زمان رهبر تغيير مي كند، تعارضي با جمهوريت ندارد؟
اينکه رهبري در ايران دائمي است به هيچ وجه صحيح نمي باشد ؛ بلکه آنچه در قانون اساسي بر اساس انديشه سياسي اسلام مشخص گرديده ، تصدي مسئوليت رهبري توسط فقيه جامع الشرايط منتخب نمايندگان مردم تا زماني است که داراي شرايط و صلاحيت هاي لازم باشد و اين موضوع نه تنها يک استثناء بلکه يک اصل مهم و داراي پشتوانه مستحکم ديني و عقلي مي باشد . که در عين حال هيچ گونه تضادي با جمهوريت ندارد . توضيح اينکه ؛ هر چند يکي از ويژگي هاي نظام جمهوري محدود بودن زمان تصدي مسئوليت هاي اجرائي يا قانونگذاري براي رئيس جمهور و ... ، در جهت جلوگيري از مفاسد قدرت و همچنين استفاده از نيروهاي جديد و کارآمد تر است ، اما با نگاهي دقيق به مباني و فلسفه ولايت فقيه ، شرايط و صلاحيت هاي لازمه ، مسئله مشروعيت و نظارت مستمر خبرگان بر وي و بالآخره نحوه برکناري وي ، همگي بيانگر اعمال ويژگي ها نظام جمهوري آنهم به صورت کاملاً دقيقتر و موثرتر پيرامون ولي فقيه مي باشد .
«اگر ما مردم را صاحبان اصلي نظام و انقلاب و موفقيتها را مرهون حضور وفادارانه آنان ميدانيم، نبايد اجازه دهيم عدهاي تندرو نظام را از پشتوانه مردمياش خالي و به جاي آنان تصميم بگيرند.» اينها بخشي از اظهارات اخير هاشمي رفسنجاني در ديدار با فعالان سياسي استان قزوين است.
آيا غيرمعصوم مي تواند حجت بين خدا و انسان باشد؟
شرايط ولايت فقيه چيست؟ آيا علاوه بر اجتهاد، مرجعيت نيز از شرايط ولي فقيه است؟
شبه دور در بحث ولایت فقیه